The odd bit

Once is an accident, twice is a coincidence, three times is an enemy action.

The odd bit - Once is an accident, twice is a coincidence, three times is an enemy action.

Krëfel service: een nieuw dieptepunt

Het verhaal begint op 13 oktober 2012. Toen kochten wij een koelkast bij Krëfel. Niets speciaals, een tafelmodel dat onder het keukenblad past. We hadden vooraf eens op de site gekeken, hadden een model gevonden en daarbij stond duidelijk vermeld dat de deur omkeerbaar was (vandaag 14 maart 2013 staat dat er nog steeds bij).

Eenmaal thuisgekomen met de koelkast blijkt dat de deur aan de rechterkant draait terwijl het voor ons handiger is als ze aan de linkerkant draait. Geen probleem! Ik neem de handleiding erbij en begin de deur te demonteren om ze vervolgens aan de andere kant te bevestigen.

Probleem #1: Het scharnier van de bovenkant kan niet gebruikt worden aan de linkerkant van de koelkast. Er zit namelijk een metalen pin in het scharnier en die haakt in een opening van de deur. Om het scharnier links op de schroefgaten te doen passen, moet het scharnier omgedraaid worden… waardoor de metalen pin naar boven wijst en dus niet meer in de deur kan.

Geen probleem! Ik kijk wel even in de verpakking. Daar zal wel een ander scharnier in zitten.

Probleem #2: Geen scharnier voor de linkerkant te vinden…

Dan bel ik even naar de winkel waar we de koelkast gekocht hebben.

Probleem #3: Blijkbaar moest de kant van de deur vooraf vermeld worden en dan had men de koelkast zo geleverd. De verkoper heeft ons dat toen helaas niet gevraagd en vermits ze als omkeerbaar op de website stond gingen wij ervan uit dat we dat, zoals meestal, zelf konden doen.

Na veel vijven en zessen wil men uiteindelijk het andere scharnier als wisselstuk bestellen. Een wisselstuk leveren duurt helaas minstens 20 werkdagen (!!). Ik heb medelijden met alle klanten die met een defect te maken krijgen… op die tijd kan normaal gezien iets een paar keer de wereld rond.

Probleem #4: “We bellen wel als het wisselstuk binnen is”. Als een zin begint met de woorden “We bellen wel…” is het meestal een leugen. Die stelling is in dit geval helaas ook geldig.

Na ongeveer 30 werkdagen en zelf een paar keer te bellen is er eindelijk nieuws. Het wisselstuk is eindelijk binnen. Snel naar de winkel om het wisselstuk te halen en…

Probleem #5: Ze hebben gewoon nog eens hetzelfde scharnier geleverd *zucht*. Bij nadere inspectie staat het zelfs al op de verpakking, evenwel in het Duits (“Rechte Seite”).

Terug naar de winkel, terug een bestelling van een wisselstuk dus – jawel- nog eens 20 werkdagen wachten.

Probleem #6: Deze keer krijg ik wel telefoon met de mededeling dat het gevraagde wisselstuk niet bestaat! Ik vraag me dan af hoe Krëfel dan in godsnaam een model zou kunnen leveren waar de deur links draait. Na wat over-en-weer te bellen nodigt een medewerker me uit in de winkel om exact te tonen wat het probleem is want ze begrijpen het niet.

Ik neem de tijd om nog maar eens naar de winkel te gaan en het probleem te illustreren. De medewerker begrijpt dan eindelijk wat het probleem juist is en begint vanalles uit te pluizen om na te gaan of de deur effectief omkeerbaar is. De handleiding bevestigt dat (wist ik al) en ook alle gaten zijn aanwezig om de draairichting aan te passen (wist ik ook al). De medewerker geeft dan ook toe dat de deur omkeerbaar moet zijn en probeert nogmaals het wisselstuk te bestellen met een (hopelijk) duidelijkere omschrijving. Op dat moment is het al 19 januari 2013, meer dan 3 maanden na de oorspronkelijke aankoop.

Wisselstuk bestellen, dus weer eens 20 werkdagen wachten… en wachten… en wachten op een telefoon die niet komt.

Probleem #7: Op 7 maart 2013 nemen we nogmaals contact op met de winkel. Er is nog steeds geen nieuws ivm het wisselstuk. De medewerker belooft een e-mail te sturen om meer uitleg te vragen.

Op 8 maart contacteren we de winkel nogmaals om te informeren naar het resultaat van de e-mail. Blijkt dat de e-mail nog niet vestuurd was maar de medewerker zou het dan onmiddellijk doen.

Probleem #8: Op 13 maart bellen we weer eens naar de winkel. De e-mail was verstuurd maar “heeft wat vertraging opgelopen dus er is nog geen antwoord”. Die uitleg trekt nergens op en zeker niet als je zelf werkt als ICT’er.

Dus ondertussen wachten we al 5 maanden op een scharnier en meer en meer krijgen we de indruk dat we gewoon aan het lijntje worden gehouden. Ons geduld raakt stilaan op en we zullen in ieder geval twee keer nadenken voor we nog iets bij Krëfel zullen kopen.

Category: Uncategorized
  • Petor says:

    En inruilen voor een ander model was geen optie? vind het vrij raar om voor een 180euro kostende koelkast zo veel moeite te doen.

    15 March 2013 at 13:59

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*